unicorn 發表於 2010-8-11 11:09:40

村巴3年又3年

十年都黎緊頭啦
我地幾時搞個1000戶遊行? :victory:

大民 發表於 2010-8-11 11:29:40

藍澄灣業主會是廢柴!甚少為各業主爭取權益。唔好話十年,再過20年都一樣......

samuel 發表於 2010-8-11 12:04:29

我是準業主... 請問為什麼攪遊行呢?

unicorn 發表於 2010-8-12 09:45:04

rc"小市民"由第一日入伙至今都一定係爭取2樣野
a. rc業主係被官商勾結下的稀牲品
service apartment由幾年前開始已經再冇"批准興建"
足見什至政府自己都知衰明白service apartment係呃小市民的毒藥

點解我地要求政府把rc"正名" 為residential 咁耐都唔得呢? 就快都十年啦, 什至連聲氣都冇

b. 一直以來2001/2年之前政府批村巴都好鬆手, 但偏偏係rc戈一輪開始唔淮開村巴, 長久以來大家有冇唔方便就心裡有數啦. 我地更對附近屋苑交通做成壓力

其實村巴一通樓價一定大有改善

sjacky 發表於 2010-8-12 16:18:15

唉人太小,我支持架,但係有乜用,來呢度的人吾多,都叫吾到多d人,
爭取點止呢樣呀,蛇仔路加蓋,泳池加燈 .....
有邊樣話得!個業主會都冇人做野,吾做野好心就咪做主席啦,坐係個位又做吾到出來,真係吾明點解吾換過晒D人去

sinyee_829 發表於 2010-8-12 17:22:06

不如反其度而行啦,爭取村巴比自由行,或者政府仲會批得快D添,總之多個途徑分番開酒店同居民啦唔該

unicorn 發表於 2010-8-13 10:20:00

不如反其度而行啦,爭取村巴比自由行,或者政府仲會批得快D添,總之多個途徑分番開酒店同居民啦唔該 ...
sinyee_829 發表於 2010-8-12 17:22 http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/images/common/back.gif

hotel has shuttle already $40 to tst

thus no chinese will use

大民 發表於 2010-10-27 08:17:28

十年都黎緊頭啦
我地幾時搞個1000戶遊行?
unicorn 發表於 2010-8-11 11:09 http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/images/common/back.gif

提議極好!請支持sjacky,為各小業主爭取權益。
頁: [1]
查看完整版本: 村巴3年又3年