online.eric 發表於 2010-4-17 12:36:18

講左幾年,泳池都係無夜水游!

星期一至五返左工點游?放工又收左!如果有夜水我一定買季票啦!
:curse::curse::@:@:@

grassman 發表於 2010-4-18 22:31:35

x2

online.eric 發表於 2010-4-19 23:41:43

係唔係無可能加燈開夜場啦?有冇方法?應該做d咩同咩人反映?

annieannie 發表於 2010-4-20 11:01:43

問過管理處啦,佢地話應該等今年收左池後先開工!
希望下年有得游夜水啦!

online.eric 發表於 2010-4-20 13:35:43

係?係咪已經confirm左出年會裝燈?如果係都好過冇呀!

unicorn 發表於 2010-4-20 14:37:32

係整都米咁開心
一來而家超高通漲
2來幾年都冇加管理費
3來個泳池2份(hotel, rc)共用
4來(重點) 黑媽媽有件38d港姐冠軍口係下面祼泳都睇唔真啦
5來你知prop management戈面食水深, 搞個池一定刮你地一大筆, 長遠而言晚上session更是一大個借口搵個guard返黎剥削之後charge到你貴一貴
6來有燈其實如果水性唔好都要小心事關呢度個池大過晒出面你真係卡住口係橋底搵guard救都好難見到你 囧
7來(外人好難明) rc池同外面既池好唔同, 市政局好多池早上都晒到熱晒d水, 入夜落去都唔見凍, 但rc個池唔見太陽水溫比外面既公共池池冷好多, 所以每年好早就冇人落水(比如9月10月), 夜間session其實如果你唔怕凍就冇咩問題既
哎...

online.eric 發表於 2010-4-20 16:46:33

當然如果太貴都係一個問題,要到時睇下咪價錢。
同mi真係好少見酒店住客用泳池(我直頭未見過)
但係相對你提出的問題,都係有返個夜場先重要d!
依家係要返工的人,一至五根本想游都無得游!
上年我一星期游一次,如果有夜場,我估我weekday應該會游多一至兩次!
還有我想提意(唔知管理公司會唔會睇依道呢?),買泳池月票或季票,應該同時可免費或特價用gym room!有時我兩樣都想做吓架麻!

維也納 發表於 2010-4-23 14:36:00

如果加燈, 住底層米好"殘"眼

sjacky 發表於 2010-4-23 15:53:48

8# 維也納
呢個可以答到你100%吾會,因為會所同泳池收的時間一定一樣,個個屋園都係咁,所以10點打後乜燈都CLOSE晒啦,佢吾CLOSE 我諗大家吾係因為刺眼問題投訴LAW,我估多數係因為浪費電加而投訴,1樓停車場晚上都話要CLOSE 燈,返而冇人到的泳池要開成晚,玩野咩!所以呢個根本吾係問題,除非你話我9點幾要上床,個一小時時間刺眼啦....但係我估住得咁底...你吾會吾拉窗簾呀下,影響有限,我所知十之八九屋園泳池都有晚場,暫時好似冇乜聽過因為呢個問題而投訴過!

sjacky 發表於 2010-4-23 16:10:46

係整都米咁開心
一來而家超高通漲
2來幾年都冇加管理費
4來(重點) 黑媽媽有件38d港姐冠軍口係下面祼泳都睇唔真啦
5來你知prop management戈面食水深, 搞個池一定刮你地一大筆, 長遠而言 ...
unicorn 發表於 2010-4-20 14:37 http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/images/common/back.gif
一來而家超高通漲
--高來高佢泳池應該吾會差多小,我估吾會有人因為差幾蚊而想去吾去的!

2來幾年都冇加管理費
--幾年都冇加因為佢本來就貴,年年有餘有乜借口加呢!而且泳池未加前本來蝕緊錢,加左燈可能有轉機(早上返晒工真係搵鬼去游!

--冇所謂啦你有見過邊個自由行去玩水....我去旅行都好小用酒店設施,只有享酒店設施的人先會用,多數係外國人先會

--哈哈呢個你去游行近D應該會睇得真HAHA。再吾係你買返個夜視望遠鏡HAHA

5來你知prop management戈面食水深, 搞個池一定刮你地一大筆, 長遠而言晚上session更是一大個借口搵個guard返黎剥削之後charge到你貴一貴
--呢個又未必,我覺得會所收費上暫時都叫合理。至小吾會貴過其他屋園先啦,只有個停車場收費係貴過其他地方...

6來有燈其實如果水性唔好都要小心事關呢度個池大過晒出面你真係卡住口係橋底搵guard救都好難見到你 囧
--一來個池水真係吾深,二來加燈一定要照得晒,如果吾係加來做乜呢

7來(外人好難明) rc池同外面既池好唔同, 市政局好多池早上都晒到熱晒d水, 入夜落去都唔見凍, 但rc個池唔見太陽水溫比外面既公共池池冷好多, 所以每年好早就冇人落水(比如9月10月), 夜間session其實如果你唔怕凍就冇咩問題既
--我游過出面好多地方,你去到7點8點冇一個池會係仲暖,早上反而你話有分別我都話啱,但晚上,幾小時乜都冷啦,晚上分別一定吾大....

HAHA 有好過冇,始終係設施,多D設施樓都賣貴D啦!
頁: [1]
查看完整版本: 講左幾年,泳池都係無夜水游!