frankiesuen 發表於 2010-2-6 11:30:52

鬧鬼果個小巴司機

昨晚我8:05pm在涌美"特登"等藍澄灣小巴,點知見到架車頂冇著燈又想飛站的小巴,好在前方的紅綠燈剛轉紅燈,小巴停了在快線,我看到仲有位,於事我沖上前上車,上到車便鬧鬼個司機,話你地成日飛站想點呀,佢就話前面有巴士停唔到.我想問呢D小巴司機有冇電話可以投訴佢地.

wing102 發表於 2010-2-7 09:33:13

鬧鬼果個小巴司機
When I see the heading, I think about 責罵 外國人, or Haunted mini bus.
Tele to the R C management office , just complain to the officer or ask the staff to get the mini bus co. tele no. and then directly 投訴佢地.

piggy 發表於 2010-2-7 19:33:58

飛站算小児科LAH。上次我坐0個架、中途衝紅燈不特只、又超速。之後明明轉入0左向涌美條斜路、個司機見無人係涌美、長青邨落、就係個斜路口突然U turn返青衣郷事会路、直去藍澄灣。去到5、6座前U turn位又玩特技、搞到後轆鏟上個安全島。{:3_68:}
我遅早影低kui 地超速証拠同車牌、告鬼班吾負責任既司機!!!!:@

saga 發表於 2010-2-23 20:12:21

我以為係講 Haunted mini bus
XDDDD

wing102 發表於 2010-2-23 21:37:50

Anyone get on a fat driver? , who often keep speaking obscene language(猥褻的;淫穢的words) .

kingi 發表於 2010-2-24 10:36:45

晨早成日見既爆粗哥哥?

kavinxp 發表於 2010-2-26 12:21:29

有個小巴佬好肥肥地戴眼鏡 , 我同GF 改佢個名叫 "狂燥司機"
佢開車時d 駕駛態度好差, 經常左穿右插, 人地行得慢D 又鬧, 落橋出葵芳果段路超到成100km
有中途客叫落車, 見佢口 up up 表現得好唔耐煩咁, 真係好想投訴!

et123 發表於 2010-2-28 17:55:26

我係涌美成日都搭唔到88F,D司機成日行快線,伸手截車但係D司機望都唔望過嚟,眼白白睇住駕車喺眼前飛過,冇位就話啫,但見車上仲有位,真係激死人,好多次都係咁!大家有冇試過? 可以點樣投訴?

大民 發表於 2010-6-15 21:04:27

打政府熱線1823,就會轉到運輸署跟進調查,多D人投訴有用架!
頁: [1]
查看完整版本: 鬧鬼果個小巴司機