aj.dada 發表於 2009-8-8 22:53:00

另一個露天停車場又俾政府收番

剛剛收到通告, 近RC的露天停車場將会在八月中俾政府收番, 要泊車可選較遠的停車場, 真惨!!!!  唔知政府係咪又離做貨櫃場呢....

一家四口 發表於 2009-8-8 23:00:15

我就擔心會越來越多拖頭排隊喺RC停車場出口果個位置排隊攞柜, 今早我就見到有成8-9架排緊隊, 太CLOSE啦, 多左咁多貨柜車出入, 大家要小心D

Alex Choi 發表於 2009-8-9 00:06:18

上星期先換左架錢七,早知就唔換啦,而家只有兩個選擇,一係取車時行多5至10分鐘到較遠青鴻路口交通燈那個爛地場,一係每月比多仟伍泊藍澄灣停車場,都唔明點解藍澄灣停車場月租要成2200咁貴,人地傲雲峰都係長實樓又在市區都不過收2000,個人認為藍澄灣停車場月租應介付1500左右。其實發展商或管理公司有無諗過與其掉空咁多車位,倒不如減幾佰吸引更多車主租,到時所收的總租金可能比現在更多而且又可地盡其用呢!各位租爛地場的車主,請發表你的不滿和意見吧!

frankiesuen 發表於 2009-8-9 09:03:37

一於攪霸泊,等發展商或管理公司一蚊都收唔到,
又可以試吓攪汽車遊行,等D記者,議員及政府管員到場平解民怨.

hales 發表於 2009-8-9 23:36:32

邊個車場回收? 青鴻路果個??

chitsui 發表於 2009-8-10 14:50:35

最近一座嗰個 :em08:

EvaChien 發表於 2009-8-10 22:52:16

$1500 - $1800 合理d, 呢度又唔係市區.... 擺明係獨市迫人啦..... :twisted:   又唔俾人買車位 :em13:   有無人有辦法攪攪佢, 我支持!!!!!!!  :zdevil:  希望可以好似爭取夜間開放泳池甘啦..... :face13:

hales 發表於 2009-8-10 23:26:12

icic, 我而家泊係長輝路果邊, 不過可能因為青鴻路果個要回收, 所以長輝路果邊, 加左50蚊.....

sunday 發表於 2009-8-11 11:13:24

icic, 我而家泊係長輝路果邊, 不過可能因為青鴻路果個要回收, 所以長輝路果邊, 加左50蚊.....

長輝路果邊現在月租是多少呢? :face13:

polaries 發表於 2009-8-11 15:30:53

頁: [1] 2
查看完整版本: 另一個露天停車場又俾政府收番