我係小忌廉 發表於 2009-7-19 00:46:59

藍澄灣那裡有小朋友遊戲地方?

今天帶囡囡走圍行, 行左去1座CLUB HOUSE, 其實我無申請到入會, 不過佢見抱住個BB, 於是無問我, 我又扮無野搭電梯上一層, 果度有好多人做GUM 同好多小朋友係到周圍走, BUT勝在有冷氣, 但好似無滑梯玩, 請問有無人知道這裡有嗎, 如有應該怎樣去, 由邊度行去?

因為我下星期才搬入來住, 好多野都唔太知道, 請告知....謝

Eddy Lam 發表於 2009-7-19 12:15:24

酒店空中花園嗰邊有個小型遊樂場, 地方好細, 不過有好過冇...

我係小忌廉 發表於 2009-7-19 15:06:09

酒店空中花園嗰邊有個小型遊樂場, 地方好細, 不過有好過冇...

請問由邊個入口去呢??

frankiesuen 發表於 2009-7-19 16:14:15

是但一間酒店乘電梯上6樓便是,但H1N1唔知仲開唔開

Eddy Lam 發表於 2009-7-19 22:27:37

之前有鄰居post過D相上o黎...

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=11099

Jeffrey Shirley 發表於 2009-7-19 23:58:44

今朝望過去仲有人行過,應該有開。 :wink:

hktakpo 發表於 2009-7-20 12:32:49

二三座樓下 成班細路係度玩又蹅單車又跑又跳

Billy 發表於 2009-7-20 18:30:51

今朝望過去仲有人行過,應該有開。 :wink:

因h1n1問題,冇得用喇.

我係小忌廉 發表於 2009-7-23 18:39:17

二三座樓下 成班細路係度玩又蹅單車又跑又跳

我都有見到, 其實係果度玩好危險架, 因為有好多車會係果邊停車, 來來往往....有事點算, 上次我見個姐姐同個小朋友玩追波波, 點知大力果頭, 個波出左馬路, 個小朋友想追出去, 我一隻手拉住個小朋友, 一隻手抱住個囡, 叫住個姐姐TAKE CARE 個小朋友.... :?

frankiesuen 發表於 2009-7-24 10:14:46

點解d家長唔帶d小朋友去大家樂對出空地玩呢,果到又唔係遠,地方又大,又沒有汽車行駛(好安全).
頁: [1] 2
查看完整版本: 藍澄灣那裡有小朋友遊戲地方?