EpSon 發表於 2009-6-16 11:47:40

酒店的自助餐

想問有無人試過樓下酒店的自助餐 最近 $138 避風塘風味喎. 俾d意見呀!

kingi 發表於 2009-6-16 12:11:04

我都想知心郁郁去試不過得五-日我要七月先得閒了

onlineeric 發表於 2009-6-16 23:02:50

係唔係Rambler Cafe 呀?
Rambler Cafe 我食過,依個價錢都算唔錯,話曬係酒店。過時過節可能會full,要book定;平時weekend就無咩人去,大把位。

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=13469

onlineeric 發表於 2009-6-16 23:15:07

要注意焗石蠔好好食!雖然 openrice 食評有人話腥,但我唔覺。可能係weekend $138 先有,唔sure。小心一出就比人攞曬!焗石蠔係同蒸魚輪住上,當魚快食完就要留意住啦!

kingi 發表於 2009-7-6 11:38:30

上星期六試咗了.
冷盤有煙三文魚,八點半後無貨了
蜜桃海鮮沙律,罐頭蜜桃唔會唔好食,海鮮較少
長腳蟹,我見到出咗兩輪,大概三十秒內清貨,我好彩食到三條蟹腳
另有凍蝦,都幾鮮同幾多.
凱撒沙律,生菜,都幾新鮮.
海鮮伴"意粉",我估係意粉咋,因為較硬身及粗
最搞笑有好多酸辣鳳爪.
熱盤方面,
有即製鐵板:1.牛仔骨有d過火;2.蝦幾好味,但又係得好少;3.魚柳,好好味;
焗石蠔,的確唔錯,我地兩口子好好彩共食咗四隻,又係好快無貨
椒鹽瀨尿蝦,一般水準;
蒸魚,好一般;
珊瑚"旁"帶子西蘭花,好推介d帶子同"旁";
乜瓜燜排骨,好淋;
燜牛尾,好夠味好淋,正;
另有炸雞翼同炒飯等兩三樣,因為個樣唔吸引,無試過.
甜品方面呢,
有提拉米穌,我覺得好正,好夠酒味同咖啡味,不過甜咗D;
芝士餅都好好味,芝士味好夠;
仲有堆小型甜品,個樣同味道都有不錯水準;
而西米露剛剛合格ONLY;
生果就完全唔甜;
雪糕就有D融.

總括黎講,成個BUFFET既野食真係數得出,不過勝在味道不俗,價錢低.(本來果日諗住去成百人一誅,但見到一個SET都108了...)

Winnie the Pooh 發表於 2009-7-6 14:41:19

咁就叫"避風塘風味"?

kingi 發表於 2009-7-6 15:46:39

咁出面打風落雨,我穿停車場就去到酒店,都算"避風堂"既

Winnie the Pooh 發表於 2009-7-6 16:02:04

:)  :)  :)

sylvialai 發表於 2009-7-7 13:28:11

咁出面打風落雨,我穿停車場就去到酒店,都算"避風堂"既

:lol:  :lol:  :lol:
咁等我都找日大風大雨才去試 "避風堂" 風味先

onlineeric 發表於 2009-7-14 21:29:23

:)  :)  :)

避風堂正解!

:lol: :lol: :lol:
頁: [1]
查看完整版本: 酒店的自助餐