saga 發表於 2007-11-1 20:32:55

大家用開邊間銀行既 internet banking?

大家都唔會成日有時間去銀行 ~
網上銀行是大勢所趨

平衡各方面 e.g. 網上交易安全 系統功能 匯價 外幣及港元定期息率  證券服務及收費 等等 大家會揀邊間 / 邊幾間銀行服務呢?
當然買股票可能會搵證券行 但都不少人會用賣用開既銀行

大家有無比較過會邊間好 同埋點解用佢呢?

:D

grassman 發表於 2007-11-1 21:33:20

HSBC HANGSENG CHARTER 都有用!

HANGSENG 功能齊備
HSBC Login都要舊Password Key,勁唔方便
CHARTER flexiable 但工能少+部份服務手續費高

smallpotato 發表於 2007-11-1 23:09:27

住向藍澄想唔用都唔得...一間銀行都冇...櫃員機都冇部...
用過幾間 hsbc boc dbs
至於比較呢...覺得間間都係click 下click下 咁啦...大同小異...
唯一係 dbs 感覺慢d 次次都load 下d java 野...

Billy 發表於 2007-11-2 09:15:19

HSBC BOC .

Jeffrey Shirley 發表於 2007-11-2 09:48:21

匯豐
中銀
南洋
中信嘉華

saga 發表於 2007-11-2 11:04:56

我用緊 HSBC 同 BOC
HSBC 外匯率好差  :(

hales 發表於 2007-11-2 11:12:42

我用 恆生 因為我得恆生既 Account..... :lol:

一家四口 發表於 2007-11-2 13:36:49

HANG SENG & BOC

HANG SENG ... 上網繳費儲CASH DOLLAR好啱用 但抽新股好似要收成100蚊
BOC 收50蚊咋麻

grassman 發表於 2007-11-2 14:08:46

HANG SENG & BOC

HANG SENG ... 上網繳費儲CASH DOLLAR好啱用 但抽新股好似要收成100蚊
BOC 收50蚊咋麻

用eipo都好方便!

www.eipo.com.hk

Eddy Lam 發表於 2007-11-2 22:44:04

HSBC & BOC
頁: [1]
查看完整版本: 大家用開邊間銀行既 internet banking?