Uncle O 發表於 2007-7-21 01:36:41

葵青區幼稚園

細佬個女(姪女)要搵幼稚園讀K3有冇介紹 ?

小朋友是在香港出生但因為弟婦在廣州之前一直在廣州讀書但要準備升小一想想下都係返來香港讀。
英文應該都ok 因為廣州的幼稚園同弟婦都有教。
不過小朋友幾唔輸得
有冇好介紹?

grassman 發表於 2007-7-21 09:30:00

要 葵青區嫁?

坊間有好多幼兒雜誌,資料長盡到驚人,可試找找!

我唔熟,但知少少。
有錢又捨得: 英基 (國際學校)
雙語學校: 學之園、宏福
傳統名校:荊冕堂、聖多默

公公婆婆 發表於 2007-7-21 16:17:50

啟思好好的,又減左學費參加左學券!
不過,唔知葵青有冇,珀麗灣就有!

piglet 發表於 2007-8-3 12:08:57

可以去下面個網度睇下~ 都幾詳細架~
http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/

Uncle O 發表於 2007-8-7 23:35:46

噢睇過啦都多謝。
又留意過『兒童王國」個網,都幾多討論

Tomato 發表於 2007-8-20 12:25:13

青衣區有無d幼稚園有bb班???即係未夠歲數入幼稚園ge bb上0個d遊戲班!!
搭多咀....青衣有乜小學好呢?

Tomato 發表於 2007-8-20 12:26:18

草人....想問0下你 sumi讀緊邊間呢?

grassman 發表於 2007-8-20 13:32:54

草人....想問0下你 sumi讀緊邊間呢?

學之園。

grassman 發表於 2007-8-20 13:35:51

青衣區有無d幼稚園有bb班???即係未夠歲數入幼稚園ge bb上0個d遊戲班!!

你都係青衣地膽,唔知多都知少少啦!
你個小朋友幾歲呀?

Tomato 發表於 2007-8-20 14:39:30

你都係青衣地膽,唔知多都知少少啦!
你個小朋友幾歲呀?

我讀0個間幼稚園同小學都執左十年囉.......
脫離左咁多年都唔知而家個市況係點.....
如果唔係家姐托問 真係無乜留意呢d野.... :face13:
個小朋友得幾個月大 不過初人為母ge人唔知頭唔知路 想問0下而家d幼稚園同小學情況係點 想計劃一下將來0者!!
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 葵青區幼稚園